Avatar

PIONÉR - kan sagkundskaben be- eller afkræfte

af Morten Flindt Larsen, København K, torsdag 07. november, 2019, 12:45 (585 dage siden) @ Peter Andersen

Hej.
Lidt hurtigt. Det er ikke godsbanegården. Der var ingen udgravninger, da det var et lavt område, der blev fyldt op, og det var hovedsagelig Hans og Jørgen Larsen, der udførte det med jord fra Valby-gennemskæringen og kirkegården.
Men det kan være fra udgravningen til Østerport st. eller fra et eller andet af havnearbejderne , som Monberg udførte bl.a. ved Sydhavnen og Islands Brygge.
Datering kan jeg ikke sige, men 1910 fik det ny kedel, så måske kan det give et praj.


Hej Peter,

Udgravningen til Østerport station passer jo ganske godt med, at PIONÉR er leveret i 1892. På fotoet ser lokomotivet ganske nyt ud, synes jeg, og der blev afgravet noget gammelt voldanlæg, hvilket harmonerer med jorden ved siden af lokoet. Islands Brygge er ligesom Gb opfyldt område, og det samme er Sydhavnen, vel bortset fra Frederiksholms Teglværk, hvor lergravene blev til havnebassiner. Jeg tror, at du har fået mig sat på sporet med Østerport, og jeg arbejder videre med en tese.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen, Esq.

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen