En vred prins ...

af NielsJ_Esbjerg, Esbjerg, onsdag 20. maj, 2020, 20:35 (4 dage siden)

Nogle gange så møder man i tjenesten folk, som ikke er hvad de udgiver sig for - eller rettere: Er mere end de udgiver sig for!

I slutningen af 1980'erne, var der en stor militær øvelse i Oksbøl, og der skulle bl.a. en hel del engelske soldater derud. Der kom soldater fra hele Europa, de fleste med tog til Esbjerg, og videre derfra til Oksbøl/ Nr. Nebel. Mener det var omkring 20.000 soldater i alt.
De engelske soldater kom ind med skib til Esbjerg Havn, og de og deres kampvogne og andre køretøjer skulle læsses på jernbanevogne på Europakajen på Esbjerg Havn.
Vi kørte ned med vogne, der var sat en sær-rangermskine ud en hel nat for at udveksle vogne. Det var over 100 vogne der skulle ned på havnen, læsses og køres op på banegården og videre til Oksbøl.

Der var bygget en midlertidig enderampe til kampvogne, og min rangerleder satte 5-6 vogne ned til den, flere kunne der ikke være ad gangen. Jeg var selv rangerhjælper.Så kom der en engelsk officer og blandede sig, og ville til at bestemme i hvilken rækkefølge vognene skulle stilles, hvorefter min rangerleder på meget lidt pænt engelsk bad ham om at ”klappe i og fise af”
Han blev helt hvid i hovedet og gik i raseri.
Et par dage efter blev vi kaldt op til stationsforstanderen, som meddelte at der var kommet en klage fra det engelske militær, på at vi havde udøvet majestætsfornærmelse. Den tåbelige engelske officer var åbenbart Englands Prins Charles! Han var med som officer, inkocnito. Der skete ikke mere, man kan jo ikke majestætsfornærme en majestæt der er undercover!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen