Oksbøl - Oksbybanen

af Steffen Dresler, 11/10 2020, 13:33 (1293 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Godeftermiddag

Hold da op sikken et godt billede med den betoniserede vej op til fundamentet på den ene af "38 cm. Batteri Vogelnæst" to kanontårne. Efter byggeriets ret fremskredne udseende, må det være det der idag "turisted" kaldes for Tirpitz.

Nu har svært ved at se detaljer på objektet under kranen, men logisk må det være den underste (af de 3 "mellemetager"), der stod (hængte) helt nede i bunden af "tårnet" bunkeren og hvor granaterne blev ladet i elevatoren fra magasinerne.
Det er jo logisk at starte fra bunden i dette tilfælde og bygge op.

Jeg har hverken set billeder eller tegninger hvor der er jernbane op ad rampen, det er en for kraftig stigning og især knækpunktet måtte være voldsomt.
Men egen tanke er, at denne bund er samlet efter transporten og så kørt op/trukket op på Coulemeyer transportvogne. Men det er min tanke.

Kranen på Guldager skulle jo bruges til at losse kanondelene af fra de særtransporter der kom fra Tyskland. Der stod en magen til kran i Nymindegablejren i mange år til brug for kampvognsværkstedet der.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Der kommer altid en sporvogn

Der kommer altid en sporvogn. Pris 310 kr.

Læs mere
Københavns Frihavns-Aktieselskab
Københavns Frihavns-Aktieselskab

Historien om Københavns Frihavn med fokus på det rullende materiel fra 2-koblede damplokomotiver over Triangel traktorer til tidligere DSB MH rangerlokomotiver. I artiklen er der endvidere links til mange billeder af materiellet.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak