"Betjeningssystem" sidespor på fri bane, TMM

af Søren Johannessen, 27/12 2020, 17:26 (1217 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Hej Thomas

Ja, der fandtes instruksmateriale, så vidt jeg husker i SIN V. Men jeg har desværre for længst udskiftet siderne i min udgave... ;-) - desuden har jeg ikke adgang til en scanner.
Men du ved sikkert bedre end jeg hvor alle historiske udgaver kan findes på nettet.
Jeg ville søge i udgaver fra ca. 1990-95.
Og nej, det var ikke almindelige 76E-telefoner som nogle mener. Det var en særlig udgave (såkaldte printertelefoner), der var i samme stil, men var noget bredere, idet der var indbygget en termo-printer til højre for tastaturet. Jeg mener at der bl a stod printertelefoner i både Ab, Øster Doense og Hb m fl.
Udstyret blev brugt til andet end sidespor på strk. Rd-Ab, bl a til div. fejlmeldinger, “ude af normalstilling”, samt bortkobling af automatisk tænding for en række ovk. Endvidere formelding til en række af daværende stationer på strækningen. Sidesporene kunne oplåses via udstyret, hvorved dækningssignalerne blev slået på stop.
Årsagen til at vi benyttede det såkaldte TMM-udstyr, der var udviklet af det daværende JTAS til fjernstyring af f eks pumper, vandværker og vindmøller, var at strækningen var en af de allersidste hvor vi ikke havde eget DSB-strækningskabel til rådighed til vores normale løsninger for den slags kommunikation mod fri bane. Udstyret kunne enten køres som “dial-up”, d v s via en alm. abb.-linie, eller via en fast opkoblet, lejet linie.
Jeg har mere indsigt i det tekniske, end i det trafikale, men spørg endelig, hvis der er noget du vil vide. Jeg har vist stadig manualer og reservedele i kælderen... :-)

Mvh
Søren


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Svenska-lok
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak