Togplan VI 1932, sv. til Asger

af Steffen Dresler, 19/1 2021, 02:29 (1194 dage siden) @ Asger Christiansen

Jamen Kære Asger dog!

Ja, jeg må virkelig have et horn i siden på DJK siden jeg kommer med en sådan stikpille. Det var vel også derfor jeg som en af de første skrev tillykke, da det op for mig at DJK havde jubilæum:

https://www.jernbanen.dk/forum2/index.php?id=57906

Som du sikkert også bemærkede – går ud fra at det er læst - under mine ønsker for fremtiden for DJK, skrev jeg yderligere:

” Ønsker for fremtiden for DJK? 60 år til, måske lidt oprydning af gammelt materiel (plads og penge), men eller en fortsættelse af det gode arbejde der bliver udført alle steder, lokalafdelingerne og banerne”.

Men dette betyder også i min optik, at alt ikke måske er som jeg kunne tænke mig det og at kræfter kunne måske bruges anderledes end nu i også ”min klub”.

Jeg prøvede at svare på spørgsmålet stillet i tråden om togplaner:

”Gad vide, hvad der ligger hos DJK”.

Og ja, hvad ligger der egentligt ved DJK? Jeg kan se ud af ”Jernbaneartikler” (https://www.jernbaneklub.dk/jernbaneartikler/ ) at der findes en mængde inden- som udenlandske tidsskrifter og klubblade, DSB publikums udgivelser som ”Ud og Se. Og fra de talrige auktioner gennem tiderne også en masse bogudgivelser og publikumskøreplaner.

Men jeg kan ikke se om der ligger Togplaner, Forstærkningslister, Materielbenyttelses planer, TKP´er, Oversigter for indkaldelse til eftersyn, stationsplaner/oversigter, materieltegninger, stationeringslister og alt det der er ønskeligt ved bl.a. historieskrivning.

Yderligere ved jeg at der MÅ være et kæmpemæssigt billedarkiv, men til glæde for hvem, når man ikke ved hvad, hvilken måde (billed/elektronisk) og hvordan finder jeg det jeg eventuelt søger? Det bliver forhåbentlig digitaliseret og hvad så? Hvis ikke offentliggjort er det vel bare at sikre fortiden elektronisk (rigtigt godt), men stadig ikke tilgængeligt? (rigtigt skidt).

På absolut positivsiden findes ”Jernbanearkivalier” ( https://www.jernbanearkivalier.dk/default.htm ) et samarbejde mellem klubber og foreninger under DFV, guld værd!!

Men her til sidst er spørgsmålet jo ikke besvaret: ”Gad vide, hvad der ligger hos DJK”?

Så hvis det opfattes som et stikpille (og det må det vel gøre af Asger) at skrive at det jo ikke nytter at samle sammen, hvis ikke det deles med medlemmer og andre, så er Asger og jeg uenige og det er så MIT niveau, so be it!

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
DSB MT167

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak