Vinterferie - mere om banen fra Septemvri til Dobrinihste

af Hans T. Møller, 5/2 2021, 00:52 (1178 dage siden) @ K564

Hej Keld

Det er nogle flotte billeder du fik taget, og en kølig vinterdag virker som det helt rigtige tidspunkt for et besøg på Septemvri-Dobriniste-banen. Ved et pudsigt tilfælde kom jeg selv forbi Septemvri knapt et halvt år senere end dig på en interrail-tur, så jeg kan måske supplere med lidt oplysninger og billeder fra en lunere årstid.

Vi kan først kaste et blik på køreplanen:

[image]

I 2008 kørte der fire daglige tog mellem Septemvri og Dobrinihste samt et enkelt til Velingrad og retur. Hurtigste forbindelse var tog 16104 fra Dobrinihste, som brugte 4 timer og 53 minutter på de 125 km.

Den 23. juli 2008 kørte jeg hele vejen til Dobrinihste og tilbage igen. Ud med tog 16103 og hjem med 16106.

[image]

Krydsning i Arvamovo. "Standeren" er på perronen.

[image]

I Bansko holdt vi længe nok til, at jeg kunne fotografere forskelligt henstillet materiel. Desværre var terrænet noget tilgroet.

[image]

Ganz-motorvogn nr. 82-01.

[image]

Damplokomotiver nr 504 og 613 (nummeret efterfølges af et lille hævet"76", som angiver 760mm sporvidde, men det kan åbenbart ikke vises korrekt her.)

[image]

Omløb i Dobrinihste, som nærmest er en landsby, men planen var i sin tid, at banen skulle have fortsat til Gotse Delchev, en noget større by knapt 30 km mod syd-sydøst.

Den 25. juli 2008 tog jeg en tur fra Septemvri til Velingrad, spiste frokost der og returnerede igen. Her ankommer mit tog:

[image]

Der er ikke længere godstrafik på banen, men i sin tid transporterede den en del tømmer, og det forstår man godt, når man har kørt fem timer gennem de skovklædte bjerge. Her skulle i øvrigt leve både ulve og bjørne, men jeg fik ikke set noget til dem.

Septemvri - Dobrinihste er bestemt et besøg værd.

Bedste hilsner


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak