Stege til Slagelse - sommeren 1958

af Ole Gold ⌂, 21/9 2023, 11:01 (158 dage siden) @ ivar
redigeret af Ole Gold, 21/9 2023, 11:53

Jeg tror jeg kan kaste lidt lys over sagen. I hvert fald den første del af rejsen fra Møn til Slagelse - længere rækker mit køreplansmateriale fra sommeren 1958 ikke.
Bustrafikken på Møn blev indtil 1953 udført af Kalvehavebanen, hvorefter Møns Omnibusser (som var stiftet af de mønske kommuner) overtog trafikken. "Alle rejser starter hos Møns Omnibusser" lød et slogan fra 1950'erne - således også her.

Herunden forside af sommerkøreplanen for 1958 (bemærk kontortiden!!) :
[image]

Herunder uddrag af køreplan for ruten Stege-Vordingborg. Vi antager at man har benyttet dagens første forbindelse fra Stege 06.10 med forbindelse til lyntog i Slagelse. Der har også været forbindelse "østerfra" med ankomst til Stege kl. 06.00. Bussen kom dog ikke til Udby, men kunne gå til landevejen og der komme med bussen - eller man kunne spendere en vognmand til at køre fra Udby til rutebilstationen i Stege. Den videre færd fra Slagelse kan jeg ikke kaste lys over :
[image]

Gennemgående billet - i hver fald til Hobro - kunne købes på rutebilstationen i Stege (den er omtalt som "stationen"):
[image]

Har man mod på at læse mere om Møns Omnibusser kan man fortsætte her

https://www.j-bog.dk/temasider/temasider-mon/mons-omnibusser

Med venlig hilsen
Ole Gold


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Fra ´De gode gamle dage´
Fra ´De gode gamle dage´

Morten Flindt Larsen har samlet en lang række små historier og anekdoner, der fortæller om livet ved banerne, den gang tiden var en anden i ´De gode gamle dage´. De stammer fra tusindvis af gamle jernbaneblade, tidsskrifter, dagblade m.v. som Morten har gennemlæst.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak