Fredensborg Station sikringsanlæg

af Niels Munch, 9/11 2023, 11:05 (21 dage siden) @ Knarbjerg

Min fejl :-( Jeg skrev "det gamle sikringsanlæg" fordi, 54-anlægget er det eneste af sin art på Lokaltogs strækninger i Nordsjælland, hvor de øvrige stationer er udstyret med E80 sikringsanlæg.

Dog var Lokaltogs spor på Hillerød station station styret af Banedanmarks 1912/46 elektromekanisk sikringsanlæg, indtil Hillerød blev omfattet af CBTC med SICAS S/ sikringsanlæg fra Siemens

Og jeg gjorde så den fejl at tage det for givet at, det måtte være det gamle sikringsanlæg fra DSB tiden.

Jeps.

Tilbage i 1987 var Fredensborg betjent af lokal stationsbestyrer, og 54-anlægget er sandsynligvis kommet i forbindelse med at, man har ombygget stationen til fjernstyring.

Ja, det er rigtigt, men på et tidspunkt (i starten af 1997) blev anlægget ombygget til fjernbetjening fra Kommandopost Hillerød.

Om ombygningen er sket i forbindelse med overdragelsen af strækningen til Lokalbanen eller tidligere, ved jeg ikke.

I forbindelse med, at Lokalbanen fik overdraget driften af strækningen, blev Fredensborg station reelt tilkoblet og fjernstyret fra det nye TMS-system fra Cactus Rail.

Forhåbentlig er svarene, der hidrører fra HLs daværende projektleder vedr. Cactus' TMS-system og lokalbanernes fælles Driftscentral, som indledningsvis blev indrettet i den fhv. toldbygning ved Hillerød Station, dækkende.

M.v.h.
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak