Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ringsted-Odense (Trafikpolitik)

af Køreplanskontoret, 10/11 2015, 21:11 (3101 dage siden) @ ThomasTT

Jo, der er skattekroner i femern. Simpelt sagt værdien af risikoen af statsgarantien.

Nej der er ikke skattekroner i Femern. Staten garanterer for lånene. Falder den garanti væk, fordi projektet ikke gennemføres, kan du ikke "kapitalisere" garantien og bruge den til dit 2-3-4- mia. kr. projekt.

Ja odense - herning er nævnt i diverse politiske aftaler som fremtidig udbygning af tmemodellen.


Du bliver nødt til at dokumentere. At noget er "nævnt", er ret uforbindende.

Det er byerne vest for ringsted, og jo der er væsentlige kapacitetsproblemer. Timemodellen er kun lige akkurat mulig, og dsb mener endda den er bundet for stramt op til en ordentlig betjening af vestsjælland. Og det er allerede nu, altså inden de flere hurtige tog man vil have igennem på sigt.


Du bliver nødt til at dokumentere, at der er kapacitetsproblemer mellem Ringsted og Odense i Timemodellen. Har du nærlæst køreplanerne i Timemodellen?

Mig bekendt kan eksisterende baner ikke opgraderes ud over 200 km/t.


Hvor har du det fra? I Timemodellen er 250 km/t forudsat på de nye strækninger, men det betyder ikke, at det ikke vil være billigere at opgradere Nyborg-Odense til 250 km/t end at bygge en helt ny strækning. HVIS man absolut vil til at pille ved strækningen Nyborg-Odense.

Og jo der er et "nyborg"-problem (som selvfølgelig ikke kun er nyborg). Det er ikke muligt at udvikle flere lyntog og samtidig betjene så mange og væsentlige byer ordentligt.


Nej. Du bliver nødt til at vise, hvor i Timemodellen det nævnte problem er.

De langsigtede planer er hvad der er udtrykt i diverse politiske aftaler.


Det bliver du nødt til at dokumentere.

Dit snak om tog udenom odense til slagelse virker som noget bevidst misforståelse, det næppe giver mening at søge at svare på


Du vil bygge en ny bane fra Nyborg til et punkt vest for Odense. Du siger, at det vil give en tidsgevinst på et par minutter. De to minutter vil du bruge på at lade superlyntogene standse i Slagelse. I Timemodellen kører superlyntogene København-Odense-Aarhus. Hvis de skal køre uden om Odense og hvis de skal standse i Slagelse, kan jeg kun få det til, at det kører København-Slagelse-Aarhus. Ellers må du forklare dig.

låst
2068 visninger

Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Jernbanebøger

Omkring Faxe Jernbane 1864 - 1982

Omkring Faxe Jernbane 1864 - 1982. Pris 340 kr.

Læs mere
Ambulancetoget holder klar
Ambulancetoget holder klar

Denne artikel stammer fra bogen ´Eventyret om Jernbanen´ af J. Fr. Lawaetz, Jespersen og Pios Forlag 1935. Den handler om, hvad der sker når alarmen lyder over Godsbanegården og hjælpetoget rykker ud med hjælpevogne, redningsvogne og ambulancevogne.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak