Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Tysklandstog med lokomotiver og vogne i fremtiden (Generelt)

af Nordexpress, 29/5 2016, 10:54 (2890 dage siden) @ andersj

Tak for interessant link/beretning. Nye el-loks og forskellige lokomotivtrukne koncepter - også med dejlige Intercityvogne - lyder jo ret logisk. Sådan nogle tog kan jo også frigive MFer til Tyskland - tænk på de schweiziske dosto-tog Fredericia-København.

Hvad er det hvem skal gøre for at der købes to-strøms lokomotiver?

Engang i fremtiden - altså ca. 2028 - kan man da sagtens forestille sig, at jernbaneselskaber, der kører med elektriske togsæt, f.eks. svenske, overtager persontrafikken Lund-Malmø-CPH-Hamburg. Til den tid er der sikkert metro til både lufthavnen og Ny Ellebjerg.

Det er jo fortsat sådan, at jernbanens konkurrencefordel ligger på rejser på op til 3 timer. Men mht. billige billetter lad os gætte på vækst i antallet af busafgange fra København til Tyskland. Hvis busselskaberne kan køre fri trafik til de priser, hvorfor så blive ved med at kræve underskudsgivende jernbanetrafik?

Mht. forudsigelser af trafikkens størrelse mellem Sjælland og Holsten/Hamburg efter den faste forbindelse kan man jo blot erindre om, at væksten i regionaltrafikken i Øresundsregionen overhovedet ikke var forudset ved bygning af Øresundsforbindelsen. Antallet af tyske studerende i hovedstaden kunne da indikere tyske passagerers interesse i at køre nordpå. Der er behov for næste generation krystalkugle.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak