Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Folk og fotograferende - "unormalt med rejsende på banegård" (Generelt)

af Steff, 16/7 2012, 20:46 (4304 dage siden) @ BlackThorneDK

Kære Jacob!

Jeg tro heller ikke der findes ”regler” i den forstand, men at ”fotografopførsel” bygger på almen hensyntagen, opførsel og erfaringer fra udflugter mv.
Jeg var på min første rigtige udflugt omkring 1966/67. Der var en turleder, der uden de store formaninger fik medlemmerne til hurtigt og nemt at danne kø, således at alle fik lige meget/lidt. Selvfølgelig var der altid nogle alternativt forstående, men jeg synes nu det gik smertefrit og i det hele taget OK. Desværre ændrede det sig gennem årene og nogle medlemmer blev mere og mere egoistiske og ”opfindsomme”. Man begyndte også at tale lidt mindre pænt. Til sidste gad jeg ikke dette mere og holdt så en pause i 20 år. Deltog i et 50 års jubilæum for en bro. Intet havde ændret sig, der var alt for mange autonome, SELVOM de allerfleste stadig prøvede at vise fornuft og hensyn. Men tallet af alternativt begavede var desværre steget, så det blev slut igen. Og så gad jeg ikke fotografere veterantog mere, der for mig var blevet ”fake tog”. Men den enkelte materielgenstand kunne/har stadig interesse. Mit liv er i alle fald for kort til at lade sig irritere over egoistiske fotografer.
Jeg blev under et åbenthus arrangement med nogle GM desværre igen overbevist, at intet var ændret. Under rangering med en diesel, stod ”køen” langt indenfor frispor og gad ikke flytte sig. Toget kunne stoppe kunne det. Trods lidt brug af fløjte gad man ikke flytte sig. Nå, lidt over 100 tons har nu alligevel lidt respekt og hele køen væltede, stor jubel, så kan de lære kan de! Desværre havde jeg ikke et fotoapperat i "officen". Blev forresten også klandret i grove toner, at jeg stak hovedet ud af vinduet for at SE efter noget tjenstligt nødvendigt for rangeringen, tja!
De bedste billeder af veteranbaners materiel har jeg fået udenfor de arrangerede udflugter i ro og mag. Dog har der været nogle udflugter arrangeret af nogle ”40 årige”. Lige efter bogen. God turleder, voksne mennesker og hyggelige stunder. Dem skal du prøve.
Tilbage til dit sp. Prøv at læse de udskrevne regler med at danne en fotolinje, brug din sunde fornuft og vis hensyn. Så har du gjort hvad du kunne og har forhåbentligt også fået en god oplevelse, GOD TUR. Skulle det ikke lykkes at få nogle gode billeder, er det ikke din fejl, at andre er ligeglade og egoistiske, vel?

[image]
Og således et billede kan man få når man er ude før al folket ankommer og ”så har vi balladen”. Selv lokomotivet smiler til fotografen, skønt ikke sandt?

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak