Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Billund: Trafikstyrelsens undersøgelse er ude (Generelt)

af Leif Jørgensen, København Ø., 1/9 2012, 14:37 (4258 dage siden) @ Fysikeren

Den diskussion har vi haft før, og jeg tror nu stadig en Vejle-løsning er bedre end det der, da Taulov er en stor omvej for folk fra Aarhus. Men som sagt, den diskussion er taget før.

Hvis man ser på den nuværende trafik i området, så er det helt klart Vejle, der satses på med Kolding som eneste reelle alternativ. Taulov er sikkert en fin by men betydningsløs for stort set alt andet end godstrafikken. Men da det næppe bliver aktuelt i større omfang her, og da banen ikke kun skal betjene lufthavnen og Legoland - ja så bliver man nød til at se på, hvor folk faktisk skal hen i området. Og det er ikke Taulov.


Det interessante du skriver her er OPP: Det er altså ikke en gratis guldkalv, de penge skal betales tilbage med renter. Så OPP er kun en løsning, hvis den private partner kan anlægge og drive banen billigere end det offentlige.

Det gamle dilemma med lån og afbetaling: det ser billigt ud nu, men det bliver dyrere i længden. Uheldigvis har det offentlige bare ikke ret meget opsparing som alternativ, der lige kan trækkes på. Og slet ikke med en ny Storstrømsbro øverst på dagsordenen.

Med venlige Billund-hilsner
Leif Jørgensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jærnbanen gennem 100 aar
Jærnbanen gennem 100 aar

Redaktionen har fra Kim Diedrichsen modtaget en scannet version af Illustreret Familie-Journals 26. Haandbog fra 1927, der indeholder ´En Skildring af Ildhestens Sejrsgang over Jorden og nogle træk af Jærnbanens Historie´. Hæftet er på 48 sider.

Læs mere

Jernbanebøger

Dsb godsvogne 1965-2001 - Litra E til U

Dsb godsvogne 1965-2001 - Litra E til U. Pris 460 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak