Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Kør frem ved rødt (Generelt)

af Timolsen93, 30/12 2014, 05:30 (3407 dage siden) @ A. Nissen

Først skal det lige slåes fast. en overkørsel er O-mærket (11.6) signalafhængighed, eller er den Pil-mærket (11.5) og er automatisk sikret. der findes ingen hvis og menner da man ved banedanmark tager overkørsler MEGET alvorligt.

Hvis uordenssignalet viser "overkørsel sikret" er der garanti for at den er sikret. der findes to typer uordenssignaler, et der kan vise "overkørsel sikret" og et der slukker.
en overkørsel der er udstyret med den "gamle" type uordenssignaler må kun påregnes at være sikret, hvis lkf. har passeret et tilhørende overkørselssignal der har vist overkørsel sikret.

har overkørslen fuldstændig signal afhængighed kan det signal der dækker overkørslen kun vise "kør" eller "kør igennem" hvis overkørslen er sikret jf. SODB. og lkf. kan ikke alene på baggrund af et slukket uordenssignal regne med at overkørslen er sikret.

En lkf. der for SORF på et O-mærket signal jf. §6 kan automatisk sikret overkørsler ikke på regnes at virke, og han standser derfor toget foran overkørslen, og konstaterer om overkørslen er igangsat. kan det konstateres at overkørslen delvist er tændt fører lkf. toget over under lydsignal "giv agt" indtil første køretøj har passeret overkørslen.


evt. læs §11 i SR. afsnittet om uorden i ovk, fylder maks 2 sider..


Mvh.

En glad Trafikleder ved BaneDanmark :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak