Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Kabeltyveri (Generelt)

af Hans T. Møller, Risskov, 29/1 2015, 10:07 (3378 dage siden) @ Ebbe Tranberg

Jeg ved ikke om folk her i forum føler, at vi er på vej ud af et sidespor?

Men OK, hvis jeg forstår Ebbe Tranberg rigtigt, så er man nødt til at straffe folk hårede, hvis de er dårligt stillet - ellers kan de ikke ”mærke” det. Kort sagt et brud med princippet om lighed for loven - med social slagside.

Man kan lige så vel argumentere for, at folk, der er privilligerede med hensyn til indkomst, uddannelse, social sikkerhed o.s.v. burde have alle forudsætninger for at kende og overholde loven. Og derfor er det rimeligt, at straf kan have større konsekvenser for dem end for andre.

Ideen med at sende folk til afsoning i udlandet er et skråplan. Det minder om, når vi som civiliseret folkefærd ikke anvender tortur men sender krigsfanger videre til andre, som vi ved har færre skrupler. Man kan ikke bare idømme folk en straf og så fralægge sig ansvaret for, hvad der videre sker med dem.

Hvis en rumæner skal sendes til afsoning i Rumænien, kommer vi ikke alene til at betale for transporten og at sende penge ud af landet, men vi må også have en eller anden form for tilsyn med forholdene dernede. Det kan blive et kompliceret system...

Skal vi nu ikke hellere holde os til sporrammer end straframmer og diskutere rettidig toggang i stedet for retspleje her på jernbanen.dk?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRailSvenska-lok
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak