Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB seeks locomotive procurement consultant (Generelt)

af Peter Christensen, 28/5 2015, 05:50 (3257 dage siden) @ mss

Er dybt uenig i at leverandøren ville have nemmere ved at vedligeholde EA.
Meget af elektronikken er forældet og da mantraet var (er?) "IC4 kommer snart" så blev der ikke sendt mange penge efter vedligehold. Den nuværende stand er blot et resultat af denne politik.
Så at få de lokomotiver op på et bare nogenlunde niveau er ikke helt nemt.
Bevares, man kan da også rykke alt ud og indbygge nyt......men den pris bliver voldsom. Nok oppe i den ende hvor nyindkøb vil være en seriøs mulighed.

Vedligeholdelse kan være en gevaldig grå-zone og man skal virkelig se sig godt for. Der findes firmaer, som sælger deres udstyr relativt billigt og når en 5-7 år er gået, så kommer de - helt uden skam i livet - og siger at nu er det tid til en mid-life opgradering. Det er ikke acceptablet for udstyr, som forventes at være i drift henad 15 år. Og fik vi noget at vide om denne op-gradering i kontraktforhandlingerne? Næ. Har det firma nemt ved at få ordre nu? Måske, men ikke hos os.....
Så er der vedligeholdelseskontrakter....jeg har set et firma give ret god service i starten, men gradvist blev det værre og værre. Forstået på den måde at tingene virkede såmænd OK, men kæft det var dyrt købt. Det firma laver ikke ret meget for os nu......istedet har vi 2 mand internt til at lave næsten det samme.
Tingene virker lige godt og vi spare "en del" herpå.....+ at vi ikke behøves spekulere på hvornår vi ringer med udstyr i udu.

Man kan også lave den grove "kanonbådspolitik". Hvis i ikke skifter det og det (og betaler en faens stor regning), så vil vi ikke længere garantere dit og dat. Spørgsmålet er så om man tror på leverandøren eller om der er en anden løsning (som koster mindre). Der ligger meget ballade gemt her.
Og vil man den ballade?
Der er mange valg.....og ikke alt er entydigt.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MT151
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak