Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

To gode muligheder (Trafikpolitik)

af Erik Olsen ⌂, Ishøj, 5/8 2015, 13:46 (3188 dage siden) @ UTJ

1) Banedanmark flytter til Langeskov. Det vil sikre passagertallet på den nye station og så kan lyn-forbindelserne udnyttes af mange (gratis) rejsende.

2) Banedanmark flytter til Bornholm. Banedanmark vil på denne lokation være hævet over eventuelle medarbejderes partiskhed med hensyn til gode (jernbane-)forbindelser for dem selv mellem arbejdssted og bolig. Desuden vil medarbejderne ikke i samme grad være tynget af frikortsordningen. Kommunikation med entreprenørerne klares vel over skype e.l.

Lidt afhængigt af hvor de foskellige styrelser skal flytte hen, vil der ske det at en vis del af de ansatte siger op fordi de ikke vil flytte til Langbortistan. Når man så annoncerer efter medarbejdere til at erstatte dem der har sagt op, vil man opdage at det er umådeligt svært at skaffe nye medarbejdere med de rette kvalifikationer.

Man skulle hellere satse på private arbejdspladser i yderkantsområderne, de er sjældent så ingeniør- og djøf-tunge.

Til sammenligning kan jeg nævne at jeg er ansat i en ingeniørtung mellemstor virksomhed i Hovedstadsområdet. Vi har i det sidste år søgt automationsingeniører med erfaring fra kraftværksindustrien (det svarer til en sikringsingeniør på jernbaneområdet), men det er endnu kun lykkedes at finde en. Vi kunne godt bruge to mere.

--
Venlig hilsen
Erik Olsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak