Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DF vil flytte Banedanmark væk fra København (Trafikpolitik)

af Gæst, 1/9 2015, 10:51 (3162 dage siden) @ metrohenrik

Sådan en flytning kan sikkert få 25-30% af medarbejder staben til ikke at ville følge med, alt efter hvor langt væk der flyttes. Så kan der ansættes måske 5-10% igen, men totalt set giver det en besparelse, på de omkostningstunge medarbejdere

Du er voldsomt optimistisk. En udflytning af Banedanmark fra København til et sted i Vestdanmark vil medføre at et sted mellem 80 og 90% finder andet job fordi de (og deres familier) ikke vil rives op med rode (det gælder også de fleste af de indvandrede jyder). Tjenestemændene skal følge med (eller finde et andet bageri), de overenskomsansatte kan betragte sig som afskediget. De fleste ingeniører vil kunne finde job et andet sted, f.eks. i rådgivervirksomheder. Alt i alt vil det betyde at Banedanmark i en årrække vil skulle leve med at specialisterne findes andre steder end "i huset". Man kan naturligvis købe sig til alting (rådgiverydelser), bare man har penge nok, for det bliver dyrere!

Men for politikerne betyder det ikke noget, de ønsker bare at kapre flere stemmer, især i de (jyske) områder, hvor de står stærkest. Politik og fornuft følges ikke altid ad.

Men bortset fra det er der allerede mange Banedanmark-arbejdspladser vest for Lillebælt og en stor del af de, der findes i den østlige del af landet skal bevares der, da det jo er en produktionsvirksomhed, hvor medarbejderne skal være tæt på produktionen (og anlæggene bag).


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak