Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Frederiksværkbanens bogievogne - NYE billeder!

af L.H. Jensen, 24/3 2011, 14:06 (4783 dage siden) @ neald

Efter al denne spændende snak om Frederiksværkbanens bogievogne og mange gode historiske billeder (som har gjort mig meget klogere) er det vist tid til at vise lidt aktuelle billeder af den eneste bevarede vogn, HFHJ (B) 51.
Vognen fik udskiftet hele den udvendige beklædning op til MHVJs jubilæum i foråret 2010, og nu er undervognen ved at blive revideret. Vognen er pt. løftet, og bogierne er netop vendt tilbage fra sandblæsning og maling "ude i byen". Forhåbentlig kommer den i drift igen i løbet af sommeren.
[image]
[image]
[image][image]

Og ja, nu ved jeg godt, at "nittetællerne" vil påpege, at beklædningsbrædderne er for brede, og den meget årvågne vil utvivlsomt kunne tilføje, at det skyldes, at vognens sidebeklædning ikke består af brædder, men af profilerede douglasplader. Og det er helt korrekt - da vognen blev renoveret i Århus i begyndelsen af 80'erne blev de besluttet at erstatte de oprindelige fyrretræsbrædder med douglasplader bl.a. for at gøre vognkassen mere "stiv". Denne løsning har vist sig både pæn og hensigtsmæssig, så pladerne er blot erstattet med nye (af lidt bedre kvalitet).
Og nu kan vognen forhåbentlig klare 25 år mere ...:-)

Mvh LH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder

Jernbanebøger

Dsb godsvogne 1965-2001 - Litra E til U

Dsb godsvogne 1965-2001 - Litra E til U. Pris 460 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak