Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

kmp KH (Generelt)

af steenth, 1/8 2018, 10:28 (2096 dage siden) @ Jens Hansen

Der er i den politiske aftale sat ind at DSB er den offentlige part. Uden at vide, hvad politikerne har tænkt, er det eneste som er konkret omkring DSBs rolle, at de (DSB) skal afvikle den gamle trafik, indtil "de nye" kører over det hele.

O-et i OPP er ganske rigtigt "Offentlig" og det er dem som holder kontrakten i OPP-et, men der er ikke belæg eller tradition for, at sige at staten (måske DSB) således vil være aktive. Det vil "PP" nok have sig frabedt. Den laveste pris, og det er meningen, fås ved at "PP" gør hvad de kan og vil, for at opfylde kontrakten. OG "O"et (måske DSB) alene holder øje med, at det leveres.

Jens Hansen - i den slags udbud er der en vægt af faktorer - teknisk løsning fx , så økonomi tæller noget men ikke alt. Men der bliver en udfordring af finde nogle som både kan klare den normalt operatør-rolle og samtidig har nok teknisk indsigt i at indkøbe og indkøre de førerløse tog på Siemens CBTC.

Og Banedanmark, de er ude af spillet - hele S-banens infrastruktur overdrages til OPP-et jf. samme politiske aftale. Måske nogle medarbejdere flytter med over, hvis de søger og får jobbet.

Medarbejdere følger automatisk med over som virksomhedsoverdragelse. Og tjenemænd bliver udlånt. Det har man prøvet før andre steder i staten.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak