Ingen tog Nykøbing-Rødby - men ingen information heller? (Generelt)

af Gæst1, lørdag 11. august, 2018, 12:50 (126 dage siden) @ Allan Støvring-Nielsen


Måske skulle man se lidt på de af mig ikke kendte grundbegreber - om de stadigvæk giver mening....

P.Jensen

Reelt er regeludviklingen gået den anden vej, og færre og færre "pragmatiske" løsninger er tilladt. Ligesom Banedanmark generelt har implementeret tekniske løsninger, der spænder ben for dem selv i situationer som denne.

Hvis det alene er fjernstyringen af Rødby Færge, der er stået af, burde man kunne få aflåst sporskifterne (evt bortset fra det til færgen), og bemande kommandoposten, med en medarbejder, der kan "agere på trafiklederen i Nykøbing FCs ansvar". Altså en person, der kan finde ud af, at trykke på de knapper som Nykøbing FC dikterer. Det har været gjort en del gange med billetsalgspersonale, togpersonale osv før i tiden. Nok skal man så stadig finde en person, men udvalget øges, hvis der ikke er krav om lokalkendskab og indøvelse (risikoen for at lave noget forkert er minimal, når sporskifter ikke kan omstilles, og der kun er eet tog ad gangen, mens linieblokken fungerer....og det har man gjort før...

Dernæst er det jo noget ærgerligt, at netop risikoen for ikke at kunne køre på linieblokken er blevet vurderet så lavt, da man lavede de korte blokafsnit mellem Rødby og Nykøbing Falster Vest om til eet langt blokafsnit. Men det er forventligt igen et udtryk for at Banedanmark helst vil spare, og har en noget urealistisk optimistisk tilgang til risikohåndtering.

Endelig kunne man jo have indført en generel funktionalitet på endestationer, hvor der kunne rangerer ind til perron via lokalafdeling sporskifter, og derfra via frigivning fra FC kunne sættes udkørsel - eller blot lade FC Nykøbing kunne frigive linieblokken i begge retninger.

Det mest oplagte, ville dog være at gøre Banedanmark ansvarlig for erstatningsbefordring, for så ville man helt sikkert finde en løsning...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen