Ikke flere køreplaner fra DSB? (Generelt)

af Jens Hansen, onsdag 28. november, 2018, 07:50 (173 dage siden) @ KKLD

Det kan være meget forståeligt at DSB vil spare ressourcer på at sammensætte og trykke en køreplan. Og tiden er nok for de fleste løbet fra en trykt køreplan. Men det kræver så at alternativet er brugbart for de fleste, og der synes pt. en del mangler i det som DSB alternativt tilbyder.

Men hvad siger kontrakten, som DSB skal opfylde. I definitioner side 61 kan man bl.a. læse at en publikumskøreplan er;

Den aktuelle køreplan, der offentliggøres til kunder og offentlighed i øvrigt. Der udgives publikumskøreplaner på baggrund af såvel normalkøreplaner som særkøreplaner.

En publikumskøreplan offentliggøres inden tidspunktet for dens ikrafttræden.

Mange steder i kontrakten henvises til at afvigelser skal forklares ift. normalkøreplanen. Hvorledes der så holdes styr på dette, når man ikke kan holde ændringerne op imod, netop en normalkøreplan, ja det må guderne vide. Hvis ikke ministeriet har en normalkøreplan at holde op imod de afvigelser som DSB kontinuerligt producerer, ja så er det svært at se om kontrakten efterleves. Men det er måske også et mål?

JH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


HOJ M2

Danske privatbaner

Læs historien om:
Regionstog A/S
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen