DSB Tolne-Kvissel-Frederikshavn (Generelt)

af andersj, Aalborg, mandag 12. august, 2019, 00:10 (338 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Denne model brugtes i DSB-tiden i nogen grad med Tolne og Kvissel, som i nogle timer havde forbindelser til/fra Aalborg via hurtige skift mellem togene i Frederikshavn

Hm.....det har vel krævet, at DSB accepterede, at man kørte uden gyldig billet/kort Tolne-Kvissel-Frederikshavn. Gjorde DSB det? Hvis de gjorde, har det jo krævet en særskilt instruktion af togpersonalet.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
Togfører på nævnte strækning 1981-1986


Nej, det var et forslag fra Rejseplanen. Men hvis man kørte med Rejsekort havde omvejen ingen betydning da prisen udregnes mellem første check-ind og check-ud

Så hvis jeg har rejsekort, tjekker ind i Tolne, stiger ud i Frederikshavn, undlader at tjekke både ud og ind igen, stiger på et tog mod Aalborg og undervejs mellem Frederikshavn og Tolne bliver kontrolleret af den flinke togfører (eller hvad sådan nogle nu hedder i dag), så får jeg ingen “problemer”?

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

Du skal tjekke ind igen i Frederikshavn, men det har ikke betydning for rejseprisen. Det der har betydning er:
-Placering af første check ind
-Placering af check ud
-Tidsforbrug (2 zoner er maks. 60 minutter, så hvis rejsen varer 65 minutter så beregnes der 3 zoner)

Aalborg-Skørping-Aalborg kan eksempelvis gøres for 2 zoner hvis der tjekkes ind i Aalborg samt i Skørping og tjekkes ud i Aalborg senest 60 minutter efter første tjek ind.

[image]


For rejser med tog over takstgrænser eller udenfor Region Nordjylland er der dog blot et maks. tidsforbrug på 8 timer. Men her gælder finten kun hvis man ikke passere samme station eller strækning to gange. Et eksempel: Aalborg-Thisted-Struer-Langå-Hobro = 79 kr. på Rejsekort fordi man kun skal betale for Aalborg-Hobro efter togtakst.

[image]


Men man skal træde varsomt hvis man skal bruge disse finter, og helst tjekke på Rejseplanen eller Rejsekort prisberegner om det kan lade sig gøre. Man skal også være opmærksom på de 30 minutter der skal gå efter check-ud før en det tæller som en ny rejse. Hvis man eksempelvis tjekker ind i Hobro igen efter 10 minutter fortsætter rejsen og kommer til at koste knap 400 kr. ved check-ud i Aalborg igen.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Lokomotivfabrikker

Dampvogne ved privatbanerne
Dampvogne ved privatbanerne
En række afsnit fra bogen ´Danmarks Damplokomotiver´ af William Bay udgivet i 1977, er samlet til denne artikel. Den omfatter dampvogne fra Gribskovbanen, Randers-Hadsundbanen, Langelandsbanen og Hornbækbanen.
 Læs artiklen 
3 flyttefirma tilbud
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen