S-tog 5, 10, 20, 30 (45 og 60 min) drift (Generelt)

af mpp, søndag 20. oktober, 2019, 21:06 (342 dage siden) @ Jørgen Pagh Jensen

Det har altid været s-togenes store styrke at de kører i faste minuttal og de har kørt med 20-minuttersdrift siden de første s-tog kørte i 1934. Det er også først i de sidste 10-12 år, at man har skåret de fleste af ekstralinjerne væk (x, +, mv) og så giver det mening at man bare dobler antallet af tog på de fleste linjer i dagtimerne.

Uden at have nærstuderet køreplanen når den går fra 10- til 20-minuttersdrift kunne jeg forestille mig, at det ville give nogle praktiske udfordringer at gå fra 20-minuttersdrift til 30-minuttersdrift. Fra 10- til 20-minuttersdrift kan man bare tage halvdelen af togene ud, mens man fra 20- til 30-minuttersdrift vil få en skæv frekvens på det meste af nettet. Muligt, ja, ønskeligt, ikke nødvendigvis.

Derudover er det vel en vurdering af hvad der kan betale sig som andre har nævnt. Sætter man frekvensen for meget ned kan det være at folk begynder at køre med nogle af de busser, der kører parallelt med s-togene og det er ikke billigere i det store hele. Og når nu s-togene kan generere overskud kan man jo lige så godt yde den ekstra service og gøre det nemt og rart for passagerene at køre med.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen