Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Planlægning af jernbanearbejder Ringsted - Rødby (Jernbanen i dag)

af andersj, Aalborg, 17/12 2019, 21:59 (1593 dage siden) @ XAL Olesen

Generelt set publiceres alle større spærringer i Banedanmarks Netredegørelse. Redegørelsen for 2021 har været i høring i løbet af efteråret og er endeligt udsendt i sidste uge: https://www.bane.dk/da/Jernbanevirksomhed/Data-om-infrastrukturen/Netredegoerelser/Netr...

Der kan du se alle større spærringer i 2021 og 2022. Meget store spærringer kendes typisk endnu længere tid i forvejen, da de tilhører store projekter.

Medierne herhjemme kigger typisk i referater fra møder i regionsråd, byråd og tilhørende udvalg. Omtales en spærring på et af disse møder, bliver det typisk omtalt i lokalpressen også. Alternativt sakses en pressemeddelelse.

Køreplanlægningen hos DSB begynder så vidt jeg ved ca. halvandet år før og der skal søges kanaler hos Banedanmark for kommende år i april (14. april 2020, for 2021). Omkørslen for togene til Hamburg har altså været et emne Deutsche Bahn og DSB har diskuteret i 2018, og i december 2018 lå de nuværende køreplaner klar og nyheden blev offentliggjort på DSB's intranet.

Læs evt. dette interview fra 2016 hvor sporspærringerne var forventede og hvor man ønskede at køre med Vectron over Fyn/Jylland allerede fra december i år. Diverse årsager har dog gjort at Vectron leveres senere, og udbudet af nye vogne er kommet igang senere.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak