Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Endestationer og rangerområder (Jernbanen i dag)

af Henning Makholm ⌂, tirsdag 30. november, 2021, 21:38 (258 dage siden) @ TogNewbie
redigeret af Henning Makholm, tirsdag 30. november, 2021, 22:22

Elsker netop at rulle ind mod Hovedbanegården, området lige inden (Dybbøl?) er altid spændende.

Dybbølsbroen er opkaldt efter Dybbølsgade som ender ved nordenden af broen. Mange gader på Vesterbro har navne inspireret af Danmarkshistorien; Dybbølsgade udgår sammen med Istedgade symmetrisk fra Enghave Plads -- så er de slesvigske krige dækket!

Opstillingssporene for fjerntog under broen hedder i jernbanejargon "Belvedere", ihverfald vest for broen. Øst for broen er bare "pladsen". Belvedere er opkaldt efter en åben kloak som engang før 1900 løb ud i havet cirka på dette sted (det meste af hovedbanegårdens sporarealer er anlagt på opfyldt grund, ligesom den tidligere godsbanegård som nu i stort omfang har måttet vige for bebyggelse). Hvorfor kloakken hed Belvedere ved jeg ikke, måske navnet på en bygning i næreheden fra før byen voksede så langt ud.

--
Henning Makholm


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 

Nakskov Sukkerfabrik
Nakskov Sukkerfabrik

Nakskov Sukkerfabrik blev opført i årene 1882-83 og er i dag den sidste overlevende sukkerfabrik på Lolland. Læs her om fabrikken med de tilhørende saftstationer samt det omfattende roebanenet og de mange smalsporede damp- og diesellokomotiver.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak