Antal/typer af mulige overtagne KPEV loko i 1920

af Steffen Dresler, 3/2 2018, 14:12 (2282 dage siden) @ UTJ

Der kan sagtens være regnet på antallet af afgivne lok og vogne hvis afstemningen havde flyttet grænsen til fx syd for Flensborg. I princippet var området jo på vej væk i 18/19 fra det tyske rige med Versailles-traktaten.

I øvrigt kan de 32 afviste lokomotiver jo godt være erstattet af aftale om leverance af 10 stk D-lok og 5 stk F-lok (plus evt 5 nykonstruerede R-lok i 1921), desuden konstuktion og bygning af S og H prototyper med tilhørende overdragelse af rettigheder til DSB.

Tror du ikke at ALLE lige afventede afstemningsresultaterne, den var jo SÅ TÆT på at gå galt (set fra Danmark) omkring Tønder? Og selvom Versailles-traktaten var intet jo sikkert i hvert tilfælde omkring Sønderjylland.
Men den sidste bemærkning er jo KUN interessant, HVIS der kan findes belæg for dette. Så det MÅ jo stå et eller andet sted HVIS korrekt, men så HVOR?
Korrekt er det dog, at BORSIG bliver den nye "Hofleverandør" til DSB (trods 1919 eneretskontrakten med FRICHS), hvilket jo lokomotivteknisk var en fordel for DSB og dermed Danmark, ikke sandt? Nyudvikling med de nyeste tekniske "opfindelser" og så en pokkers god kvalitet. Jeg har ikke set klager fra Maskinafdelings side over BORSIG, men skal da love for, at det kom der efter FRICHS serieleverancer.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak