Antal/typer af mulige overtagne KPEV loko i 1920

af UTJ, 4/2 2018, 02:33 (2281 dage siden) @ Steffen Dresler

Den sidste bemærkning er en arbejdshypotese. Om "Stef" finder den interessant er i og for sig ligegyldigt. Ingen har set på dette forhold, og at der ikke er fundet arkivalier til afskrift betyder ikke at der ikke er en sammenhæng.

DSB lagde en ordre hos Scandia i 1920 på nøjagtig 1000 godsvogne, svarende til det antal godsvogne Danmark frasagde sig - det samme for personvognsmateriellet. Noget lignende 1:1 vedrørende personvognsmateriellet. Jeg er ganske sikker på at man i den forbindelse ikke havde glemt trækkraften. Dog mangler vi nogle aktstykker. De findes muligvis i finansministeriets arkiv.

Afvisningen af det rullende materiel kan enten have medført "erstatning" tl DSB fra den danske stat. Eller en eller anden kompensation fra Tyskland, fx leverancerne af de 10 D, 5 R og 5 F fra Tyskland i 1920/1.

Der vist ikke rigtig nogle der har set på den finansielle side af genforeningen (jeg tager muligvis fejl), men der er med sikkerhed regnet på den side også. Det ville ikke ligne Scavenius mv at udelade dette.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak