Avatar

Kalenderlåge 19 - løsningen

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 19/12 2012, 17:40 (4146 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Jeg er sikker på, at vejen vi ser til venstre i billedet, deler navn med en lille ø øst for Sjælland ;-) En ø hvor på der har gået jernbane ;-)
Jeg fotograferede selv stationen, som ligger bag fotografen, tilbage i 2011.

Nu er vi jo nået godt og grundig ind i den 19. december, så vi må vist hellere udløse spændingen og proklamere, at løsningen på kalenderlåge 19 er: Kvissel :-)


Kære Thomas

Det er fuldstændig korrekt. Billedet er taget i østenden af Kvissel station 18. oktober 1978 og fotografen har linsen pegende mod øst.

Fortsætter man ud ad sporet i fotoretningen, var (tidligere) næste stop et lille trinbræt. Herefter kom endestationen for den pågældende strækning ;-)
Eller er jeg helt forkert på den ?


Nej, det er helt korrekt. I tillæg kan måske nævnes, at der mellem Kvissel og Frederikshavn, udover Elling trinbræt, har været ikke mindre end 4 sidespor på fri bane: Flade grusgrav, Frederikshavn ny station, Frederikshavn gammel station (der var identisk med sidesporet Frederikshavn ny station, men som skiftede navn, da Frederikshavn ny station blev indviet) og Frederikshavn stengrav.

Kære Thomas

Tusind tak for det fine billede fra Kvissel - der så vidt jeg husker blev stavet Qvesehl (latinsk) på nogle ældgarmle kort fra 1300-tallet, som jeg har set på Bangsbo Museum.

Frederikshavn Ny Station er retteligt en banegård, nemlig en sækbanegård (bortset fra, at der fra Spor 3 og 4 kunne fortsættes til Frederikshavn Ny Havnestation).
Frederikshavn Gl. Station er rigtig nok en station, nemlig en mellemstation, idet der var gennemkørsel i alle spor (undtagen Skagensbanens perronspor) til den egentlige endestation, som var Frederikshavn Gl. Havnestation.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak