Overbygningstyper på Lille Nord i 1960

af Ole Lund Jensen, 14/8 2019, 18:13 (1716 dage siden) @ PBrogaard

Hej Pelle

Yderligere offentligt tilgængelige kilder, som måske kunne hjælpe dig videre i et eller andet omfang, er John Poulsens bog om Nordbanen (inkl. Lille Nord) samt DSBs årsberetninger. Sidstnævnte rummede en oversigt over skinnetypen (ikke overbygningstypen) samt ballasttypen (grus eller skærver) på den enkelte strækning, og de ældre og grundigere årsberetninger indeholdt sågar oversigter over forbruget i det pågældende regnskabsår af sveller, skinner af forskellige profiler, krydsninger, hjertestykker, hegnspæle m.v. per strækning og dette forbrugs procentuelle andel af det totale antal forefundne sveller m.v. på den pågældende strækning. Det ulyksalige for dit "projekt" er så bare, at årsberetningerne opererede med strækningen Holte-Hillerød-Snekkersten og længere tilbage Hellerup-Hillerød-Snekkersten. Så du kan altså ikke finde oplysninger udelukkende for Lille Nord.

Det sande og komplette oplysninger findes selvfølgeligt i Banedanmarks arkiv, men måske i den del, der er tilgået Rigsarkivet. Og i så fald er oplysningerne jo også blevet offentligt tilgængelige.

Med venlig hilsen

Ole Lund Jensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Indsend billeder
Højbygaard Sukkerfabrik
Højbygaard Sukkerfabrik

Sukkerfabrikken Lolland blev opført i Holeby i 1872. På grund af uheld og en ringe økonomi, gik fabrikken konkurs i 1877 og genopstod med nye ejere som Højbygaard Sukkerfabrik. Her er historien og billederne fra fabrikken med de mange smalsporslokomotiver.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak