Julekalenderen 2019 - 2. december

af Lars Henning Jensen, mandag 02. december, 2019, 07:09 (331 dage siden)

God morgen!

Som nævnt under den 1. december, tager jeg nu "is i maven" og bringer et udlandsbillede - faktisk to - som dagens kalenderopgave:

[image]

Billedet er taget af min hustru i sensommeren 2019 på en rejse med en veninde og sendt til mig som "dagens gættebillede" :-)

Stationen findes i et europæisk land, hvor klimaet er lunere end hos. Banen er ikke nedlagt, men der kører tydeligvis ingen tog.
Der bor ikke mange mennesker omkring stationen, som nærmest ligger "midt i ingenting". Dog er den stor og pompøs og må siges at være udtryk for et storhedsvanvid, der prægede landets leder, dengang stationen blev opført.
For meget længe siden, før jernbanen kom til, har det været et betydningsfuldt sted, og mange kommer derfor den dag i dag til stedet for at bese levn fra dengang.

Det er banesiden, der vises, og som sagt kører der ingen tog. Dog bærer stationens forside det nationale jernbaneselskabs logo i en helt aktuel version, så et billede herfra må I vente med at få. Dog ses et gammelt s/h-billede af stationens gadeside her på et interiørbillede fra jernbanerestaurationen, som stadig er aktiv, meget velholdt, og som er et fint spisested:

[image]

Personerne på billedet er vist en tjener og en tilfældig gæst - igen er det min hustru bag kameraet.

Hvor befinder vi os? Navnet på stationen er tilstrækkeligt.

God 2. december!

Mh
LH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen