Emaljeskilt i Esbjerg i 1904?

af Steffen Dresler @, torsdag 14. maj, 2020, 19:26 (405 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Kære alle

Jeg er meget tilbøjelig til at tro, at den gode Thomas har ganske ret i, at stationsskiltene, altså dem på perronerne og på selve stationen, ikke var emaljeskilte før meget, meget senere.

Nu har jeg IKKE Danmarks jernbanemuseums årsskrift ”Tog i tiden” i nærheden, men i et af numrene skriver den gode UTJ om tal, bogstaver og skrifttyper. Og her mener jeg at UTJ kommer ind på ca. årstal, bl.a. også for stationsskiltene. Under alle omstændigheder foresvæver det mig, at stations/perronskiltene var tværstillede før/efter perronerne, udført i træ med rød skrift og hvid baggrund og opstillede som en galge mellem to lodret stående stolper. Stationsnavnet på bygningen var omkring denne periode vi taler om, enten malet direkte på muren eller fremstillet som en stor bemalet træplade med bl.a. angivelser af afstanden til de næste stationer i hver retning (de ældste i mil).

Jeg skal senere prøve og se om jeg kan finde det omtalte nummer af ”Tog i tiden”.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen