Flygtningetog Kolding 1947

af Steffen Dresler @, mandag 29. juni, 2020, 14:50 (393 dage siden) @ Ventrikel

Problemet med Bornhold var den simple, at øen var glemt da de allierede "delte" Europa ved Jalta-konferencen. Der var således ikke taget højde for at der lå en dansk ø midt i Østersøen (eller som på russisk "Fredens hav"!).
Krigsmarinemæssigt hørte Bornhold under "Flottenkommando Kiel" og lå således i den "Vestallierede zone". Bl.a. DERFOR mente kommandanten på Bornholm ikke, at øen var Russisk interesseområde, ligesom jeg er helt sikker på, at INGEN havde lyst til at overgive sig til russiske styrker. Og da der ikke var allierede enheder tilstede på Bornholm, man havde rigeligt med at få besat Nordtyskland og ræsede i ordets bogstaveligste forstand mod N. "Befrielsen" den 5. maj af Danmark med nogle få "skrap sammen soldater" smidt i et Dakota transportfly fra en egentlig tilfældig faldskærmsenhed, der var tilrådighed, var en "flagwaving operation" for at markere for russerne, at de skulle holde fingrene væk!
Den engelske Arme var helt klare over at russerne nok ikke var til sinds at overholde noget som helst, hvorfor de også her i hast sendte et kompagni fra en Canadisk faldskærmsenhed pr. hjultransport (efterfulgt af nogen panser) mod NE fra området omkring Lüneburg op til Østersøen ved Grevesmühlen og Wismar på hovedvejen mod Lübeck og blokerede denne. Og da de meget overraskede russiske opklaringsenheder blev stoppet af canadierne fandt man ud af, at deres mål var Lübeck først og............
Der er i min optik ingen tvivl om, at de få faldskærmssoldater, der landede i Kastrup og de canadiske ved Østersøkysten, nok har haft mere betydning for Danmark (og Vesteuropa) end vi ved.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Danske privatbaner

Renovering af DSB MR-tog i Tyskland 1995-98
Renovering af DSB MR-tog i Tyskland 1995-98

I perioden 1995-98 blev DSB´s MR-tog renoveret af Partner für Fahrzeug-Ausstattung (PFA) beliggende i Weiden i det nordøstlige Bayern i Tyskland. Værkmester i DSB Hans Werner Hansen fortæller her historien om sine to år i Bayern.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen