Lidt S-togs nostalgi. --- Tak.

af PeterA, 24/5 2022, 12:59 (706 dage siden) @ Erik V. Pedersen

Til forummet!

Når nu snakken her i tråden går på de gamle 1. generations S-tog - og Georg gang på gang fodrer os med fine billeder heraf - vil jeg da lige nævne, at jeg i går aftes fik et - omend meget kort - gensyn/hør med de gamle tog.

Jeg genså i anden sammenhæng en ældre dansk film: "Taxa K-1640 efterlyses" (Instr. Lau Lauritzen, 1956). I en scene i filmen fra Charlottenlund St. stiger Poul Reichardt (filmens skurk) på et A-tog mod Kbh.H. Toget kommer brusende til perron med god lyd på trykluft og klodsbremser. Det består af af to tovognstog af 3.-4. levering (dvs MM 763-802/FS 952-92). Der gives afgang og PR begiver sig ind i toget til syngende lyd fra banemotorerne. Så kunne jeg næsten også genkalde mig lugten fra de gamle vogne, som jo dog på optagelsestidspunktet var relativt nye.

Filmen er udover denne lille sekvens absolut et gensyn værd for mange her på forummet, hvor vi jo også fornylig havde nogle indlæg om film. Det er en ret vellykket eksempel på en dansk FILM NOIR, med de fleste optagelser foretaget on location, meget autentisk, fyldt med herlige gadebilleder fra 50`ernes Kbh, Taxas garager (Finsensvej ?) og vognparken foran Kbh H, datidens mangfoldige biltyper, sporvogne m.m.

Filmens lange spændingsscener til slut er tilmed optaget på Gb Mdt, altså maskindepotet, hvor personerne løber omkring i aftenmørke mellem de sydende og opfyrede maskiner af alle slags: C, E, S mv. PR undviger sine forfølgere ved at springe på en E-maskine, der går på skydebroen for udkørsel.

Jeg kan varmt anbefale alle at se filmen. Den har mange kvaliteter. Indtil for nylig var de underlagt rettigheds-krav, men kan nu streames hos Blockbuster. Spilletid 1 time og 36 min.

mvh PeterA


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak