Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Rusland er ikke det eneste land, der bruger jernbanen... (Generelt)

af Peter Christensen, 16/4 2018, 08:35 (2202 dage siden) @ tgpedersen

Med en bane gennem Afghanistan mellem Kina og Iran ville Rusland kunne omgås med en 1435mm (og muslimsk) bane. Hvorfor kommenterer ingen det? Det er da lige så interessant som i sin tid The Great Game

Byg du bare en jernbane i Afghanistan....det er stadigt et krigshærget hul i jorden (omend der er relativt stille i pressen). Umiddelbart vil jeg mene at Afghanistan er en geografisk betegnelse på line med ækvator; det har intet med et land i traditional forstand at gøre.
Endvidere kræver jernbaner en vis form for organisering. Det er altid underholdene at se på jernbaner rundt om på kloden. Hvis det er en tilfældet, rodet omgang, så er der en god chance for at resten af landet er ligeså....og det er sjældent det fejler helt.
I min optik, så har Afghanistan ikke den fornødne organisering, som kræves for jernbanedrift (fravær af centralregering, som faktisk har kontrol med hele lande). Skulle du endelig ville en masse i Afghanistan, så skal du lave aftaler med alle de lokale klaner og bestikkelse for ikke at genere osv. osv.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Odsherreds Jernbane 1899 - 1949
Odsherreds Jernbane 1899 - 1949

Ved Odsherreds Jernbanes 50 års jubilæum i 1949 udgav banen dette jubilæumsskrift, der fortæller om banens forhistorie, bygning og drift fra åbningen i 1899 til 1949. Skriftets annoncer er udeladt men findes i PDF-versionen i Jernbanen.dk´s arkiv.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak