Misbrug af fotos:

af Ole Juhl, Skovby, 200m fra hvor AHTJ sporet lå., 27/6 2016, 14:53 (2860 dage siden) @ Georg Schmidt

Hej

Det er surt når man ikke krediteres for ens billeder, eller endnu værrer andre tager "æren" for dem.
"Nogen" vil (med rette eller urette) påberåde sig at alle kunne have taget billedet og derfor er det ikke "kunstnerisk" nok (Hvad det så end betyder) idet hvem som helst der kan have taget billedet.

Eksempel, Georgs fine billede: KS 598 Øresundsvej 1972.
I princippet kan alle have taget dette billede, KS 598 kørte der vel ofte og endda efter en køreplan, så enhver med et kamera kunne have stillet sig op og taget billedet - så provokerende skrevet, hvordan vil Georg "bevise" at det er hans billede.

Hertil vil mange nok sige, "Det sker ikke, Det er ikke sådan det foregår" osv - men tænk lige på DJK udflugter (eller andre fototog) med indlagte fotostop - et tog kommer masende frem mod 50 midalderende mænd med topmave og kamera - ALLE tage det samme billede, efterfølgende lægges billeder på diverse hjemmesider og fora, hvem kan her påberåde sig ophavsretten til et specifikt billede i den situration? Nogen vil måske sige, det er ikke det samme - min påstand er at det samme kan gøres over tid.

Igen et eksempel med Georgs billede (Undskyld du må stå for skud): Alm. let skyet vinterdag om morgenen eller hen på eftermiddagen, der er ikke noget der indikerer at det er Georgs billede, ikke en bil, ikke noget med dato/ klokkeslet eller nogen identificerbare personer - "bare" et billede af KS 598 med nogle passagerer, på et eller andet tidspunkt en vinterdag.

Hvor vil jeg hen med det?
Det er svært at bevise at man har ophavsretten til et billede, der er lagt på nettet, med mindre, der er noget der indikerer eller bekræfter ophavsretten.

Forslag, eller et godt råd om I vil.
Inden I lægger billeder på nettet - lav vandmærker i billederne inden de ryger på nettet, f.eks. jeres navn/signatur, der er gode gratisprogrammer til formålet, lige til at downloade og bruge.
Så er I ude over al snak om hvem der ejer rettet til et billede og ingen "kommer til" at misbruge billedet/ejendomretten.

Mvh Ole
PS! I er alle velkomne til at bruge ideen, den er helt gratis og I behøves ikke at kreditere mig for den, bare tænk venligt om mig - så er jeg glad :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak