Misbrug af fotos:

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 1/7 2016, 19:34 (2856 dage siden) @ Erik V. Pedersen

Er der et program du har gode erfaringer med til det formål?


Jeg bruger Adobes Photoshop CC, det er den professionelle version som løbende opdateres nu i version CC 2015.5, men det kan kun fås i abonnement sammen med Lightroom CC, prisen er p.t. kr. 92,50 månedlig og man binder sig for 1 år. Photoshop er på dansk, det kan alt og er nok et af de bedste programmer på markedet til billedbehandling. Lightroom som også er meget anerkendt af fotografer er desværre endnu ikke oversat til dansk.
Adobe Elements 14 er en lightudgave af Photoshop CC med mange af de samme funktioner, programmet er på engelsk og koster omkring 600 kr, jeg har aldrig arbejdet med Elements, men jeg ved at man kan kan lave actions i programmet og jeg går ud fra at man kan skrive filinformationer ind i et billeds IPTC-data.
Jeg har lige lagt en del billeder op af KS linie 7 jeg har åbnet et tilfældigt billede og trykket på "gem som.." filinformationerne er med og de vil altid følge billedet, jeg kan desværre ikke vise et skærmdump.

-------------------

Inden for mange kaster sig ud i større udgifter til disse projekter:

Det tog "de sædvanlige" ca. 10 sekunder at fjerne copyrighten fra billedfladen på et af de omtalte linie 7-fotos, og ca. 2 minutter at ændre filteksten til --ja, --et eller andet jeg kunne have lyst til at skrive ! ! !

Dette skete uden brug af noget som helst andet udstyr end det, man får "i nakken" når man køber et fotoapp, en scanner eller lign., så det lyder da vist ikke som "vejen frem".

Naturligvis ændrer man nok ikke en hel hj.side på 100 fotos på den måde, men står man og mangler et foto eller to, er moralen tilsyneladende ikke højere mange steder, end at det er til at overkomme.

-----------------

Næhhh, --mon ikke det er et spørgsmål om at stå sammen, og sende "de formastelige" en stribe mails om, at sådan gør man ikke ! ! !

Beklageligt, men der er nok ikke andre udveje.

-----------------

Nu er mange af mine fotos efterhånden så gamle, at ophavsretten er udløbet. Der er derfor ofte ikke noget juridisk mellemværende -- kun et moralsk. Alle yngre fotografer har derimod et problem (hedder det "en udfordring" i vore dage). De kan se frem til at finde deres fotos overalt -- ser det ud til.

Erik V.
www.evp.dk

[image]
.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak