Hjælp rutebilgarager mm Hørsholm.

af Lars Møller Jensen ⌂, Röbäck, 24/2 2017, 11:01 (2619 dage siden) @ Jesper KD


Om linje 184s rute ved Hørsholms hovedgade. Jeg har noteret, at linjen mellem Politikens Kort 1973 og 1976 blev omlagt ved Hørsholm Torv så ej Hovedgaden (nu Gl. Hovedgade) men Hovedgaden (nu Gl. Hovedgade)-Lillegade (nu Rungstedvej), og mellem Politikens Kort 1976 og 1978 så ej Hovedgaden (nu Gl. Hovedgade)-Lillegade (nu Rungstedvej)->Usserød Kongevej>/<Hovedgaden men Hørsholm Kongevej-Rungstedvej-Usserød Kongevej. Kan du eller din kone mon præcisere, hvornår vej/linjeomlægningerne skete?

På forhånd tak!

Mvh. Jesper


Hej
linje 184 holdt op med at køre gennem Hovedgaden (gågaden) da omfartsvejen blev åbnet ca. 1963-64.
De senere omlægninger kan vi ikke lige datere.

Med venlig hilsen
Lars Møller Jensen.


Tak for svar. Et ekstra kig på kortene viser, at omfartsvejen første gang er angivet på Politikens Kort fra mellem 1962 og 1966 og på Kraks Kort fra mellem 1964 og 1965. På Politikens Kort, som angiver buslinjer (men også har fejl hist og her), fremgår det, at busserne fortsat kørte ad Gl. Hovedgade i sydgående retning, men var omlagt ad omfartsvejen (Usserød Kongevej) i nordgående retning. Kan det passe, at bl.a. linje 184 blev omlagt i to tempi væk fra den senere gågade? Først mod syd (ca. 1963-64, som I skriver) og senere også mod nord?

Ændringen jeg skrev for 1973/76 var minimal og drejede sig om, at linjerne indtil da var angivet til at køre tæt forbi Ridebanen (dvs. fortsat ligeud fra den nuv. gågade) og kort før søen drejede til højre, mens den senere rute gik ad Lillegade (nuværende Rungstedvej) og herefter til venstre ad nuv. Gl. Hovedgade. Med andre ord gik fra at køre sydøst om en husblok til at køre nordvest om den.

Mvh. Jesper

Hej Jesper
Før 1973 var stoppestedet på Hørsholm Torv fin anlagt, problemet i Hørsholm var at Fuglsangshus stod i vejen for vejen (Lillegades fortsættelse vestpå) og derfor blev flyttet, da det vel var flyttet kunne man flytte trafikken ad Lillegade og bygge Rungstedvejs forsættelse ud mod motorvejen og Isterødvejen. Der var en vild lokal proteststorm da man ville rive Fuglsanghus ned, så man bøjede sig og flyttede huset i stedet.
Om 184 blev gradvis flyttet til omfartsvejen må jeg melde pas, men det meget muligt.
Med venlig hilsen
Lars Møller Jensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak