Godstrafik (Generelt)

af Jeppepåtoget, tirsdag 01. januar, 2019, 22:34 (169 dage siden)

Hej alle! Jeg er ny bruger og er særligt interesseret i godsbanetrafikken, som jeg har forstået er for nedadgående i Danmark. De fleste tog kører så vidt jeg kan læse mig til i transit mellem Sverige og kontinentet. Der transporteres især metal, træ og tekstiler kan jeg læse mig i denne rapport (som der måske findes en tilsvarende og nyere version af?): https://www.ft.dk/samling/20151/almdel/tru/bilag/141/1592154.pdf, men er der særligt interessante/kuriøse varer som bliver fragtet ind i landet med tog? Kører der fx. stadig tog med kul i lasten? Køres der med øl fra Fredericia til København? Er der et materiale som vi historisk har fragtet meget af på banerne, men som nu har en slutdato med en sidste afgang? På et billede i rapporten kan jeg se, at der i Herning fragtes en masse træstammer. Nogen der ved om det er træ som skal flises til kraftværker eller er det gavntræ?

Jeg leder - som I nok kan fornemme - især efter gode journalistiske historier som kan give et indblik i branchen, men også erfarne og vidende godsbanefolk kunne være interessant at kende til.


På forhånd tak!

Jeppe


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen