9 år fra askeskyen (Generelt)

af steenth, fredag 19. april, 2019, 12:56 (346 dage siden) @ Jørgen Pagh Jensen

Det lod til, at min påstand om at en kommende flyafgift ville give jernbanen en konkurrencemæssig fordel - udløste en masse diskussion om, hvorvidt en sådan afgift er ønskværdig, hvilket ikke var mit formål. Nu må politikerne arbejde - flertallet af befolkningen er for, politikerne imod - men hvor længe?

I disse dage for 9 år siden var flytrafik i Nordeuropa indstillet i ca. en uge pgra aske fra en islandsk vulkan. Og det kan ske igen - og endda blive meget værre - pessimister forudser at luftrummet kan blive lukket i 6 måneder! Det sker nok ikke - men det kunne på den anden side også ske i morgen.

Den gang stoppede man flytrafikken på modelberegninger. Allerede den gang kunne man måle mængden af aske i fly med Lidar, så man mere præsis kan se hvor der er farlig akse i luften, som man skal undgå. Det tog reglerne ikke højde for. Ellers var man ikke forberedt den gang at det kunne ske - det håber at man er nu.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen