Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

DSB Idekonkurrence - "Din idé til et grønnere DSB" (Generelt)

af Ove Nygaard, 26/5 2019, 10:51 (1798 dage siden) @ Togbus

Forstå din pointe men IC2 er de ikke i Øst Europa?

Servicemeddelelse: Nej, der står fortsat en fin samling af dem i Tinglev. Muligvis med købsoption, men faktum er at de står trygt og godt på et sidespor (og åbenbart lidt mere trygt end MR-togenes opstalding andre steder)

Hej,
"I gamle dage", før verden gik af lave, og Tinglev endnu havde "den gamle banegård", skulle man som regel "skifte tog" i Tinglev, når man skulle til Sønderborg (og Tønder, hvortil der jo også var jernbaneforbindelse!), og overgangstiderne var ikke altid lige "kundevenlige" (læs: "korte"), heller ikke den gang....! Da opstod mundhældet: "Den tid, man tilbringer på banegården i Tinglev, går fra i skærsilden"! Hvem der har "paterniteten" til dette mundhæld (mundheld?);-), har jeg ikke lige ved hånden, men måske kan man heraf udlede, at IC2 står godt og trygt i Tinglev, som nu har både "ny" banegård og forenklet sporgeometri!

Jo, det er ikke kun øst for Storebælt, infrastrukturen forbedres!:-D


Bedste hilsener

Ove af Erritsø, med en "fortid" syd for Kongeåen!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Mogenstrup sidespor og stengrav
Mogenstrup sidespor og stengrav

I Mogenstrup syd for Næstved er der blevet gravet grus i 100 år. Et stort smalsporsnet bredte sig ud i grusgraven og blev befaret af egne hjemmebyggede motorlokomotiver. Mogenstrup blev også kendt for tudehornsvognen og særtog til Mogenstrup Kro.

Læs mere

Jernbanebøger

Nye jernbanestationer på Roskildebanen

Nye jernbanestationer på Roskildebanen. Pris 110 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak