Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

250 km/t (Generelt)

af Poul Brandt, Nordsjælland, 3/6 2019, 10:15 (1789 dage siden) @ Lasse Toylsbjerg-Petersen

I forhold til 300 km/t, vil det nok give mere mening at se på 320 hhv 380 km/t, hvis man alligevel skal anlægge en helt ny bane fra omkring Roskilde og til syd for Aarhus....320 km/t fordi det er det man også undersøger i Sverige. 380 km/t, fordi det er den nuværende "typiske maksimale hastighed for Very High Speed" tog.

Hmm, det er i denne sammenhæng interessant at alle VVM og lignende der udføres af Vejdirektoratet opererer kun med baner for drift ved 250 km/t, OG KUN forberedt for 250 km/t (Trace, broer osv).
Mens alt hvad Banedamark er involveret i er forberedt for 300 km/t.

Så i den nuværende politisk/administrative situation skal man nok ikke gå efter mere end 300 km/t, hvis man ikke vil blive anset for at være "togtosse" (som vores folketingformand m/k ville kalde det :) ).
Men det er da interessant hvor meget forståelsen for værdien af højhastighed har ændret sig siden Sonja Mikkelsen mente at 160 km/t måtte være nok på banen til Rødby/Femern. Af samme grund er den nye bane til Ringsted heller ikke forberedt for 300 km/t. Det var simpelthen ikke indenfor de daværende politikeres forestillingsevne. Bare det at at banen er anlagt for 250 km/t, må i det lys anses for at være en succes.

Nå, så fik jeg lige mulighed for at lufte en af mine kæpheste. :)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak