Gratis foredrag om batteritog onsdag i København (Generelt)

af P.Jensen, lørdag 09. november, 2019, 21:07 (391 dage siden) @ Niels Munch

Hej Niels

Jeg har desværre ikke været i stand til at se video fra Lasses foredrag - kun slides derfra.
Er denne video tilgængelig?

2035 er meget langt ude i fremtiden. Nordjyske har lige investeret i nye tog der vel kører længere end til 2035.

Men tidsfrister så langt ude i fremtiden er usikre. Hvorfor skulle der komme meget gods på banen til Hirtshals og Frederikshavn til den tid. Og til Gedser???

Hvis jeg var politiker - hvilket jeg ikke er - ville jeg se på de batteriløsninger Lasse indikerer og så "udsætte" elektrificering til sidste øjeblik -2035 eller være forsinket dermed. Økonomien er jo åbenlys på de andre strækninger som han præsenterer.

Udvikling af batteridrift som man ser på biler i disse år kunne meget vel - eller rettere ret sikkert - forplante sig over på tog og måske i 2025-2030 er der løsninger der overflødiggør ledninger.

Måske kan man planlægge 10 år frem, men ikke mere. Fristen 2035 er måske flere (mange) år gammel??? Det ville ikke gøre sagen bedre.

Basalt set bryder jeg mig ikke om at bruge (spilde) penge på elektrificeringsprojekter som dybest set måske ikke giver mening i sidste ende, men kun gennemføres fordi man engang i EU har besluttet det. Sådanne må man kunne argumentere sig ud af.

P.Jensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder

DSB plakat 1950

DSB plakat 1950
DSB plakat 1950 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
Svenska-lok
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen