Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Efterlysning: Frichs til Skinnebus

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 3/5 2011, 12:26 (4745 dage siden) @ Jesper Frichs J.

Hovedsageligt, Blev de lavet til Skinnebusserne. Men jeg har godt hørt om få eksempler på dem i lastbiler. Men aldrig både. Husk på motorne er hurtig gående. Så de passer måske ikke så godt til skibe og både.
Mvh jesper.

De er ikke mere hurtigtgående end de motorer, der har været brugt som hjælpemotorer i skibe igennem de sidste 50 år eller deromkring, og som propulsionmotorer i mindre skibe og både indenfor de sidste 30 år eller deromkring.
Blandt andet kan man i den forbindelse støde på Mercedes, MAN, Deutz og Scania-lastbilmotorer, både som hjælpemotorer og som propulsionmotorer, i sidstnævnte tilfælde selvfølgelig sammen med en reduktionsgearkasse.
Og tilsvarende kan en Volvo Penta motor være alt lige fra en Volvo B18/B20 A/B/E personbilsmotor, en tilsvarende dieseludgave, eller også en Volvo lastbilmotor.
På større skibe kan man også se motorer i denne størrelse trække pumper eller tilsvarende hjælpeudstyr.
Så muligheden/chancen kunne måske være til stede ?.
Du kunne måske evt. prøve at spørge Frichs Energi om de stadig ligger inde med produktionslister fra dengang, så du måske kunne opspore overlevende eksemplarer ad den vej, hvad enten de er blevet brugt i lastbiler, skinnebusser, andre jernbanekøretøjer, skibe, elværk, nødstrømsanlæg, pumpestationer, procesanlæg, eller andre tilsvarende anlæg ?.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak