EB 3206, 3207 og 3208 på vej til DK (Generelt)

af Lokomotivføren, Ringsted, mandag 25. januar, 2021, 12:36 (75 dage siden) @ cz

Overordnet set kører Eb-lokomotiverne godt, men de har enkelte fejl, som gør hverdagen besværlig.

Vi får meget ofte en fejl, som skyldes at togcomputeren mister forbindelsen til togkontrolsystemet (ATC/STM-boksen), og når det sker, så nødbremses toget. Eneste mulighed for videre kørsel er så, at rigge toget helt ned, udkoble togkontrolsystemet, vente lidt og genindkoblet togkontrolsystemet og rigge toget op igen, hvilket oftest koster 5 - 7 minutter før man er klar til at køre igen.

Det er ikke samme årsag hver gang. Nogle gange skyldes fejlen at togcomputeren bytter rundt på skærmbilledet i de 2 skærme, og når man som lokomotivfører bytter dem tilbage, så ryger forbindelsen kortvarigt til ATC/STM-boks. Det betyder at man som midlertidig løsning har besluttet at man ikke må flytte skærmbillederne tilbage på plads, så må LKF kigge over til højre for at se hvilke ATC-meldinger der kommer og øvrige driftsmeldinger, som normalt er i skærmen foran ham.

En anden fejl som også optræder engang imellem er fejl i hastighedsvisning, og da EB ikke har en analog hastighedsviser, så skal lokomotivet rigges helt ned, Inklusiv udkobling af batterikontaktor, vente min. 3 minutter til alt er slukket og derefter kan man begynde at få liv i lokomotivet igen, hvilket oftest koster mellem 10 - 15 minutters forsinkelse.

Jeg har haft attest til EB siden 25. oktober og har endnu tilgode at køre en hel dag uden en nødbremse eller fejl i hastighedsviser.

Der er også andre småfejl, som sjældent giver forsinkelser, men blot er irriterende.

Mvh. Eilif


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen