Pressemøde om ny infrastrukturplan torsdag (Generelt)

af andersj @, Aalborg, onsdag 07. april, 2021, 22:06 (10 dage siden) @ Georg Schmidt

Den med liv på stationerne lyder godt nok spøjs, man har jo lige de sidste 20 år arbejdet målrettet på at fjerne alt liv fra stationerne. Her i Jylland ligger selv store bystationer øde hen, og det er nok begrænset hvor meget liv en stander til rejsekortet kan skabe. Billetten har folk jo på telefonen, så nogen til at sælge den er heller ikke nødvendig. Liv på stationen må folk nok selv finde ud af ligesom med alt mulig andet vedrørende rejsen, for der er i hvert fald ikke nogen ansatte til at skabe det.

Der har jo været nogle forskellige projekter igang, både fra DSB's side men også lokalt med henblik på at skabe liv i de flotte og ofte centralt beliggende stationsbygninger.

DSB har jo åbnet to stationsstuer i Haslev og Rungsted Kyst, mens der lokalt typisk er tale om caféer. I Hjørring har det nye trinbræt "Hjørring Øst" mere liv og bedre faciliteter end "hovedbanegården". Der ligger en Meny med bagerudsalg, grillbar og apotek samt endnu et bageri med eget bagerudsalg.

Stationsstuerne ser rigtig lækre ud og ser ud til at være et sted man gerne vil opholde sig og vente på toget. Det er jo det stik modsatte af 7-Eleven konceptet, der er beregnet til hurtigt-ind og hurtigt-ud og hvor billetsalget ofte var/er en barriere i det flow.

Men i sidste ende handler det jo om økonomi og stationsstuerne kan næppe finansiere sig selv, medmindre de får en fordelagtig husleje eller indgår samarbejder med eksempelvis kommunen om at tilbyde en eller anden service. 7-Eleven butikkerne betaler fuld husleje på markedsvilkår til DSB Ejendomme, hvilket nok også er nødvendigt for at undgå en sag om ulovligt statstilskud. Det er jo i forvejen lidt på kanten at staten er købmænd/franchisetagere i 7-Eleven butikker.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen