Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ejby Station (Generelt)

af Niels Bak, 28/10 2021, 14:57 (911 dage siden) @ Henning Makholm

Det er kun ét af de tre spor i Ejby der kan vendes i. Det er realistisk set ikke nok til at vende alle landsdelstogene (4+ i timen udenfor myldretiden) der. Og at køre nogen af landsdelstogene til Ejby mens andre passagerer får besked på at stige på en togbus i Odense lyder som om det ville skabe kaos og forvirring.

Man kunne nok køre det ene lokaltog i timen frem til Ejby og vende -- men det er ikke soleklart for mig at det faktisk ville være en fordel for de fleste passagerer. Rejsetiden ville blive forøget ved at skifte i Ejby (og det ville være optimistisk at tro der kunne opnås perfekt korrespondence mellem togbus og tog i begge retninger), mens de ellers kunne sidde i samme togbus helt til/fra Odense eller Fredericia hvor de alligevel skulle skifte.

Jo det ville da være en kæmpe forskel for den store del af regionaltogets passagerer, som stiger af inden det når Ejby - så ville de jo helt slippe for togbusser.

For IC-togene er det derimod ret lige meget om det er togbus fra Odense eller fra Ejby - her er det fx vigtigere, at der er ordentlige tilkørselsforhold og plads til mange busser og passagerer på stationen.

At man så har valgt at proppe også de lokale passagerer til Tommerup mm ind i togbusser kan skyldes enten lav prioritering af regionaltogsdriften eller at der er andre forhold som gør løsningen upraktisk (materiel- og personalepositionering, manglende plads til busser ved stationen eller andet)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak