Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Tønder - Tinglev - sidste nyt.. (Jernbanen i dag)

af Svend Jensen, 17/11 2011, 17:59 (4547 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Jeg synes man skal gøre det ordentlig og jeg kan sagtens se fornuften i at lave en ordentlig forbindelse til Tønder over Tinglev. Det har aldrig været meningen at offentlig transport skal give overskud på den korte sigt. Til gengæld vil et godt offentligt transportsystem ruste os godt til fremtidens klimaproblemer og selvom beregningen er kompleks ville det ikke undre mig, hvis det giver overskud på lang sigt, når man ser på al den tid folk kan spare ved at ungå køer, trafikulykker som man undgår, mindre CO2 udledning osv.
Det er ligefør tyskere også kunne have glæde af den? De ville kunne komme fra Flensborg til Niebüll ret hurtigt og videre til deres store sommerferiedestination: Westerland. Men det kan de måske allerede?
Det giver ingen mening den forbindelse ikke er der. Der er jo forbindelse på tværs af Jylland både ved Esbjerg-Kolding og ved Vejle-Struer-Thisted, men ikke i regionen længere sydpå?
Det eneste rigtige er at satse meget mere på tog i fremtiden til at løse offentlige transportproblemer. At gøre busser grønne har lange udsigter og de er upålidelige når vejret bider bare lidt. Danskerne skal have et grønt, hurtigt, komfortabelt og pålideligt transportsystem også i udkanterne.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak