Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Tønder - Tinglev (Jernbanen i dag)

af Søren Rødgaard Henriksen @, Tønder, 23/11 2011, 21:33 (4541 dage siden) @ Fysikeren

Dette indlæg skal ikke betragtes som en del debatten, men blot som en orientering:

Til almen oplysning at der arbejdes med seriøse planer omkring en genåbning omkring Tønder-Tinglev-banen.

For interesserede kan jeg oplyse, at pressemeddelelser og anden information med mellemrum bliver udsendt i fora, bl.a. via Facebook: http://www.facebook.com/groups/160729552079/

På et senere tidspunkt vil projektet kunne følges via STTS-styregruppen's kommende hjemmeside: http://stts.dk

Der er i mange indlæg talt en del om økonomi og hvorvidt der er gods- og passagerunderlag for en reetablering af drift på TT-banen.

Ser man på TT-banen isoleret kan man have ret i sine forbehold. Derfor arbejder vi i styregruppen STTS ud fra et lange bredere perspektiv, - hvor TT-banen kun er en del af et større projekt for hele grænseregionen med udgangspunkt fra aksen mellem centerbyerne Tønder og Sønderborg.

Skal drift på TT-banen reetableres er det om noget et spørgsmål om nytænkning og modet til at tænke i nye sammenhænge og perspektiver. STTS og de virksomheder som vi er samarbejde og dialog med, mener at vi har en sag der er bæredygtig.

En af de største udfordringer er en holdningsændring. Fx kan det undre undertegnede, hvor meget fokus der er på nuværende skinner - skal der ske noget, investeres så det får den ønskede virkning, skal om ikke hele, så hovedparten af skinner og øverste underlag udskiftes med nyt. Vi taler ikke om en økonomi der ved etablering skal ses over en kort periode, men som en samlet drift af både skinner og materiel over en periode på 30-35 år, som fx et OPP-projekt.

Med venlig hilsen
Søren Rødgaard Henriksen
Projektleder

Styregruppen vedr. jernbaneforbindelsen
### Tønder - Tinglev - Sønderborg ###
Postboks 45 - 6270 Tønde


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Odsherreds Jernbane 1899 - 1949
Odsherreds Jernbane 1899 - 1949

Ved Odsherreds Jernbanes 50 års jubilæum i 1949 udgav banen dette jubilæumsskrift, der fortæller om banens forhistorie, bygning og drift fra åbningen i 1899 til 1949. Skriftets annoncer er udeladt men findes i PDF-versionen i Jernbanen.dk´s arkiv.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak