Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Centurion kampvogn på tog.

af Steff, 5/1 2011, 08:59 (4862 dage siden) @ Benny Andersen

Hej Benny!

Før Hærens Materielkommando (HMAK) i Hjørring fik sine egne vogne, blev der benyttet tyske specialvogne (DB), der jo også var forbilledet for de senere HAMK-vogne. Til TP af LKVG (M24/41) anvendtes oftest RS vogne, men en KVG over hver bogie.
Som et kuriosum skal da lige nævnes, at selvom den absolut kolde krig, var jernbanesamarbejdet gennemført. Og vi har tit smilet:-) over, at skulle læsse på enten østtyske-, polske- eller tjekkiske Rs vogne, når vi skulle til Oksbøl eller Vesttyskland på øvelser.
M.h.t. Cent, skulle der bruges træklodser - ialt fire samt to bjælker indvendigt - 10 tommer søm til fastholdelse i vognbunden samt enten bindetråd eller specialkæder fra prodskrogene og på kryds ned på vognen. Bælterne skulle i begge sider være maksimalt en tændstikæskes længde udenfor vognen. Opfyldte den ikke det, af med skidtet og prøve en gang til. KN skulle være i lås og TMG konsollen afmonteret a.h.t. frihøjden.

Mvh

Gardehusar 784758 Brønshøj.

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRail
25 år med IC 3 togsæt på tyske skinner
25 år med IC 3 togsæt på tyske skinner

Tidligere værkmester på IC 3 værkstedet i Aarhus Hans Werner Hansen fortæller i denne artikel om indsættelsen af IC 3 togsæt som EuroCity tog mellem København H til Hamburg Hbf ved køreplanskiftet den 23. maj 1993. Læs også om den olympiske flammes tur i IC 3.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak