Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Identifikation af damp-foto - Postkort fra Sønderborg

af KimC, 4/2 2011, 13:35 (4831 dage siden) @ petar

Hej alle,

Jeg vil gerne sætte et lille spørgsmålstegn ved, om det er Sønderborg der ses.
Det er korrekt, at broens buer minder om Chr. Xs bro, men jeg synes ikke vinklen på broen og kysten virker tilpas skæv, og sporrene skal svinge op på broen.

Hvis maskinen befinder sig på denlave del kan sporene godt nå at svinge op på broen, for de spor udgik fra den høje del som befinder sig "til højre" for det oprindelige billed. Kurven fra stationen ud på broen giver ca et 70° drej med en radius der har sendt lange toakslede vogne og en My i ballasten.

Bygningen i baggrunden har dog også en del ligheder med Solofabrikken.
Men hvis der kigges på billedet af D882 ses det, at solen kommer ind fra skråt fra højre side, hvilket vil sige ca. syd. På det farvede postkort står solen i ca. samme position, og der ligger buerne på broen i skygge og områderne er mørke.

Chr X's bro ligger nogenlunde prøæcist Øst-Vest mens stationen ift sporene lå ca 70 grader forskudt. Mht solen som næsten kommer vinkelret ind på sporene som D'eren står på, vil det sige at solen står et sted mod sydvest, og tillige står højt (sommer). Derved vil reflektionerne fra vandet nok kunne lyse buerne op. Baggrunden i det billed er meget lys fordi fotografen har eksponeret efter det meget mørkere lokomotiv.

Men jeg vil tage forbi og se på sagerne, og prøve at genfinde optagelsesstedet. Tænk at den nye Sønderborg H stadig kan bruges til noget interessant!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak